Osa 2. Tyyntä ennen myrskyä.

       
                  2. Tyyntä ennen myrskyä

Synnyin 80 luvulla perheeseen johon kuului isäni äitini ja sisko puoleni äitini puolelta. Myöhemmin syntyi vielä pikku sisko.
 2 vuotta elämästäni asuttiin lähiössä josta muutettiin sitten Omakoti taloon landelle kylään mistä isäni oli koko ikänsä asunut. Äitini oli muuttanut pohjois Suomesta uudelle maalle jossa he tapasivat. Melkein koko isän puoleinen suku asui samassa kylässä mihin mekin muutettiin. Isäni teki kahta työtä koko lapsuuteni ja oli alkoholisti. Ulos päin kaikki oli hyvin mutta sisusta läpi mätä. Äitini kävi normaalisti töissä. Ei juonut. Erittäin tiukka ja kovaan kuriin uskova ihminen. Erittäin määrä tietoinen.

                               Faija.

Mulla ei oo mun isästä muuta kuin pahaa sanottavaa. Vihaan sitä ihmistä. 6 Vuoteen ei olla puhuttu enkä tule puhumaan. Haluan että faija kuolin vuoteellaan ajattelee vikana asiana miten pahasti se on mogannu. En mene hautajaisiin. Kuolkoon yksin.

Faijalla on isän ja äidin lisäksi 2 veljeä ja 1 sisko. Kaikista parasta on se että yhden veljensä kanssa ovat identtisiä kaksosia. Ja tässä tapauksessa identtisiä kaikilla tavoilla. Tästäkin ihmis paskasta tulen kyllä avautumaan.

Faija joi joka päivä bissee... Joka vitun päivä. Oli viikonloput missä milloinkin ja teki asioita joita en voi antaa anteeksi. Ei hätää tulen kertomaan kaiken. Kaikki aikanaan.

Faija oli yrittäjän poika. Piloille hemmoteltu paska. Ukin ja mummin tapa käsitellä asioita oli jättää ne käsittelemättä. Mistä ei puhuta sitä ei ole.

                                  Äiti.

Mulla ja mutsil on tosi vaikee menneisyys. Nyt ollaan väleissä. Mutsi on puuttunut tärkeimmät vuodet mun elämästä kokonaan. Muuttunut nainen. Yritti pitää mulle kuria johon kuului väkivalta rankaiseminen ja pelottaminen. Ei toiminu....

Mutsi on pohjois Suomesta. Perheeseen kuului isä äiti veli ja 2 siskoa. Mutsi Los ja mummilla ollu aina kitkaa. Nyt ne ei oo missään väleissä. Surullista. Mutsil on omastakin lapsuudestaan traumoja. Mummi pitäny kovaa kurii. Mutsi sai iso systerin tosi nuorena. Isää ei näkyny kuviois 30vuoteen. Jätti mutsin ja tyttärensä oman onnensa ojaan.

                                 Avioero.
Mutsi ja faija eros ku olin 9 tai 10 v.
Sitä edeltävä aika oli sairasta. Faija tuli pää paketeissa himaa 2-3 päivän reissuilta. Jättänyt mun ukin kaa mutsin viroon ja menny huoriin ja dokaa. Mutsi joutunu tulla lentokoneel suomeen meidän luo ku myrskys niin paljo ettei laivat kulkenu. Tässä ei edes jäävuoren huippua ole tuotu esiin.

                                  Uusikoti.

Me muutettiin mutsin luo keskustaan lähiöön. Joka toinen v loppu faijalla. Näistä hetkistä alko kaikki paska.

Faija alko dokaa entistä enemmän ja alko aivopesee mua siitä miten mutsi on huora ja millasta vääryyttä se on kokenut. Se onnistu siinä... Se oli kaikkien sattumien summa. Palataan siihen myöhemmin.

Nyt purjehdettiin tyynessä kauniissa kesä säässä. Seuraavassa osassa mennään myrskyn silmään.

-Onnimanni.


Kommentit